Basın meslek örgütleri “Sansür Yasası” olarak bilinen ve Cumhur İttifakı’nın geçen yasama döneminde TBMM’ye getirdiği “sosyal medya ve internet haberciliğine dönük düzenlemeler içeren kanun teklifi”ne karşı Meclis önünde açıklama yaptılar.
Aralarında Basın Konseyi, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Diplomasi Muhabirleri Derneği, Ekonomi Muhabirleri Derneği, Gazeteciler Cemiyeti, Haber-Sen, İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Parlamento Muhabirleri Derneği, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği ve Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın olduğu Medya Dayanışma Grubu TBMM önünde “Sansür Yasası”na karşı açıklama yaptı. Açıklamaya CHP, HDP ve DEVA Partisi milletvekilleri de destek verdi.
Basın meslek örgütlerinin sansür yasasına karşı TBMM önünde yaptıkları açıklamada, “istenmeyen haberi yapanın yanı sıra yayanın da ceza alacağı, yerel gazetelerin ağır darbe alacağı, yerel gazete ile internet sitesi arasındaki farkın azalacağı, sosyal medya paylaşımlarına ceza ve internet sitelerinin davalara ‘boğulacağı” belirtildi. Yapılan açıklamada ayrıca, basın kartının anlamının kalmayacağı, Basın İlan Kurumu (BİK)’nun bir “ceza kurumu” haline geleceği ve mesleki mücadele verenlere ise daha ağır cezaların geleceği dile getirildi.
Sosyal medya ile internet haberciliğine ilişkin düzenlemeleri içermekte olan kanun teklifinin görüşmelerinin Meclis’te bu hafta başlamasının beklendiği belirtiliyor.
GÜNCEL
28 Kasım 2024GÜNCEL
28 Kasım 2024SİYASET
28 Kasım 2024MEDYA
28 Kasım 2024SİYASET
28 Kasım 2024GÜNDEM
28 Kasım 2024GÜNDEM
28 Kasım 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.