DOLAR 34,7540 0.05%
EURO 36,5439 0%
ALTIN 2.954,930,15
BITCOIN 33496301,60%
İstanbul

HAFİF YAĞMUR

15:22

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
<strong>Çin’de sosyal medya fenomenlerinin yerini yapay zekâ aldı</strong>
  • detaytv.com
  • Bilim
  • Çin’de sosyal medya fenomenlerinin yerini yapay zekâ aldı

Çin’de sosyal medya fenomenlerinin yerini yapay zekâ aldı

Çin, 2030 yılına kadar yapay zekâda dünyada ilk sırada olmayı hedefliyor. Ülkedeki değişim de buna işaret etmekte. Çin'de yapay zekâya ilişkin hemen her gün yeni bir gelişmenin yaşandığı belirtiliyor.

ABONE OL
30 Mayıs 2023 09:08
<strong>Çin’de sosyal medya fenomenlerinin yerini yapay zekâ aldı</strong>
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin, 2030 yılına kadar yapay zekâda dünyada ilk sırada olmayı hedefliyor. Ülkedeki değişim de buna işaret etmekte. Çin’de yapay zekâya ilişkin hemen her gün yeni bir gelişmenin yaşandığı belirtiliyor.

Örneğin Çin’in güneydoğusunda yer alan Fuzhou’da ‘Netdragon’ adlı bir teknoloji girişimi, bizzat çalışanların yarattığı ‘Tang Yu’ adlı sanal bir kadın tarafından yönetilmekte. Tang Yu adı verilen yapay zekâ 24 saat boyunca hizmete hazır bir halde. Emrinde bulunan 6 bin çalışan sanal patronlarından hiçbir şeyi gizleyemiyor. Tang, çalışma saatleri, projeleri, performansları gibi çalışanlarla ilgili hemen her konuda bilgi sahibi. Mesela teknik sorumlu Ge Yan, Tang Yu’ya bu ayki performans durumunu sorduğunda şu cevabı alıyor: “Yönetmeliğe göre verilerine, işinde elde ettiğin sonuçlara ve yetkinliklerinin ölçüsüne bakılırsa bir ücret artışını hak ediyorsun.”

ÇİN’DE YAPAY ZEKA ALAN KAZANIYOR

Çin’de yapay zekânın günde güne alan kazandığı görülüyor. Hatta şarkıcılar veya sanal dostlar yavaş yavaş insanların yerini almakta. Örneğin Nanking’deki Nanjing Silicon Intelligence şirketinde asla yorgunluk belirtisi göstermeme avantajına sahip binlerce sosyal medya fenomeninin yaratıldığı dile getiriliyor. Mesela sosyal medya ekranındaki kız, yapay zekâ tarafından yaratılmış sanal bir fenomen; ürün satmak amacıyla direkt olarak çevrimiçi çalışıyor. Nitekim Nanjing Silicon Intelligence’ın sahibi ve yöneticisi olan Sima Huapeng, işlerinin yeni yaratıklar oluşturan bir laboratuvar gibi sanal yaşamlar yaratmak olduğunu dile getiriyor.

Öyle ki, gerçek bir canlı sosyal medya yönlendiricisi olan Hong Hui bu teknoloji sayesinde sanal bir eşini yaratmak istiyor. Bunun için çok yüksek olmayan bir tutar ödemesi gerekiyor. Buna karşılık oluşturacağı ikizi, kendisi ile birlikte veya kendisi yerine 500 bin abonesini yönlendirecek. Bu yapay zekâ yaratığı ikizi sayesinde daha çok video yapacak ve daha fazla sayıda müşteriyle temas edebilecek.

Fakat, madalyonun arka yüzü de dikkate alınmak zorunda. Birkaç ay içinde video oyunu endüstrisinin, yüzünü yapay zekâya dönmesi sonucunda grafik emekçileri işsiz kalmaya başladı. Çin’de yapay zekâ piyasası günümüzde milyarlarca yuanlık bir hacime denk geliyor. Şu an hali hazırda işlerin yaklaşık olarak dörtte birinin, 20 yıl içinde yapay zekâ tarafından yapılacak olması konuşuluyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.